Herfst in de Marche

Inmiddels is het september geworden in de Marche,Italië. Ondanks dat het nog mooi en warm weer is met temperaturen rond de 28 graden zijn de stranden op een paar badgasten na bijna leeg (alleen maar nog Tedeschi e Olandesi matti zoals de Italianen dan zeggen).

In de herfst nodigen de mooie fietspaden langs de Adriatische kust uit om lange fietstochten te maken. Ben je heel sportief dan kies je voor een fietstocht door de heuvels van de Marche. In de Marken vinden talrijke fietswedstrijden plaats. Niet alleen maar op nationaal maar ook op internationaal niveau. Onlangs werden bij Ofida de wereldkampioenschappen voor de jeugd georganiseerd.

Het makkelijkste is natuurlijk om deze tochten vanuit je eigen immobilia,je eigen rustico in het zuiden, te plannen. Voor wie nog geen eigen huis in de Marche heeft: de herfst is het ideale jaar getij om zich bezig te houden met de aankoop van een huis in Italië.

Bij aangename temperaturen, zuivere lucht en prachtige vergezichten wordt de zoektocht naar een droomhuis aan zee of een boerenhuis in de Marche een onvergetelijk belevenis.

Alles wat wij kunnen bijdragen om u zoektocht naar u droomhuis te laten slagen gaan wij doen: wij verzorgen de planning van een toer met alleen bezichtigingen van huizen die bij u voorstellingen en mogelijkheden passen. Wij geven uiteraard ook uitgebreid advies over allerlei vragen rondom huizenkoop in de Marken.

En tot slot: als pauze of afsluiting van een toer kan er nog een van de talrijke kantines bezocht worden. In de Marche worden eenvoudige, niet te dure maar wel kwalitatief heel goede wijnen geproduceerd. Bijna ieder dorp heeft een eigen wijnbouwcoöperatie. Maar er zijn ook talloze wijnboeren die hun wijnen particulier verkopen. En over een paar weken is dan ook al de vino nouvo verkrijgbaar.

Binnenkort begint dan ook de olijven oogst. Wie één keer vers geperst olijfolie geproefd heeft wil deze specialiteit zeker niet meer missen. De olijfolie ,welke bij de verschillende coöperaties te koop is, wordt uitsluitend gewonnen van olijven uit de streek. Omdat hier maar een gering aantal liters olie geproduceerd wordt, mag je zeker zijn, dat er geen geïmporteerde olie toegevoegd wordt.

Belangrijke specialiteit: olive Ascolane. Dit is voor de Marche een typische grote olijven soort, die met vlees gevuld en daarna gefrituurd wordt.

Genoeg nu over eten en drinken: ik zou zeggen kom zelf naar de Marken. Ga hier een huis kopen en geniet zelf van alle lekkers wat de Marche te bieden heeft. Juist en voornamelijk in de herfst!

No Comments Yet.

Leave a comment

CLOSE