De zomer in de Marche

De zomer is natuurlijk het jaargetijde waarbij iedereen aan “zomer-zon-Italië” denkt. Maar sommige verbinden daarmee alleen onverdraaglijke hitte. Maar geen paniek, de Marken zijn geen Afrika. Er zijn weliswaar warme en soms ook heel erg warme dagen maar dat duurt geen maanden aan. Ga je richting binnenland dan valt het best mee met de hitte.

Ga je in de zomermaanden naar het strand, bij voorbeeld San Benedetto of Grottamare, dan zal je voornamelijk Italiaanse toeristen tegen komen. Het is niet super druk op het strand en er zijn ook best wat vrije stranden te vinden. Hier hoeft men niet te betalen en kan gerust zijn eigen zonnescherm meenemen om wat uurtjes op het strand door te brengen.

De waterkwaliteit is op dit stuk van de Adriatische kust uitstekend en heeft daarom ook de “bandiera blu”gekregen als teken voor bijzonder goede waterkwaliteit. Op weg naar huis ,naar uw eigen casa, zijn aan de kant van de straat reclameborden te zien met teksten als”15.Sagra di Cinghiale” gevolgd door de plaatsnaam.

Maar wat is nou eigenlijk een sagra?

heel simpel: een feest. Een zomer zonder sagre is in Italië ondenkbaar. Net zo min als een sagra zonder eten. In tegendeel alles draait om eten namelijk de streekproducten of specialiteiten en dat is gelijktijdig ook de naam van de sagra. Bij een sagra di cinghiale ( wild zwijn) wordt dus wild zwijn klaar gemaakt.

Voor een zachte prijs kan men dus hier de plaatselijke specialiteiten proeven met op de achtergrond wat live muziek. Bij de all om bekende gastvrijheid van de Italianen zal men zich hier gauw op zijn gemak voelen.

Wie niet alleen maar uit eten wil gaan , moet toch wel boodschappen doen. Een vraag die ons vaak gesteld wordt is:waar en hoe kan je hier het beste boodschappen doen? Heel simpel: zowel langs de kust-de zogenoemde Adriatica- als ook in het binnenland zijn grote shopping centers te vinden. En in de kleinere stadjes of dorpen bestaat nog de plaatselijke supermarkt. Voor de dagelijkse boodschappen hoef je dus niet ver te rijden.

No Comments Yet.

Leave a comment

CLOSE